Turn A Story Into A Poster

Unifero


 

Uniunea Internationala a Femeilor Romane, UNIFERO Inc.

International Union of Romanian Women

 

UNIFERO Inc. este o organizatie nonprofit si neguvernamentala, inregistrata in Atlanta, Statele Unite ale Americii, in urma cu aproape trei ani. Membrii sai se afla in diferite tari ale lumii, multi dintre ei angajati activ in domeniul educatiei.

UNIFERO isi dedica activitatile prezentarii realizarilor din lumea feminina, identificarii situatiilor dificile in care se afla tinere si femei din toata lumea (inclusiv romancele), dar si aflarii solutiilor adecvate pentru problemele cu care acestea se confrunta zilnic.  

Prin acest mesaj, organizatia noastra anunta Conferinta UNIFERO  2010 ale carei activitati vor avea loc intre 11-13 iunie 2010, la Piatra Neamt, Romania.

Tematica:

“Locul de Top al Femeilor in Secolul XXI prin Educatie

Women’s Top Place in XXI Century through Education

In cadrul Conferintei se vor desfasura doua Concursuri de Creatie deschise elevilor intre 11-18 ani din Romania si din lume:

1. Concursul de Arta Plastica (acuarela/desen color/grafica) - se va desfasura la Piatra Neamt, in timpul Conferintei.

Elevii trebuie sa isi anunte participarea trimitind un mesaj la adresa unifero2007@yahoo.com, pina la data de 30 aprilie 2010.

Mesajul trebuie sa contina numele participantului si virsta, numele profesorului indrumator, adresele E-mail, numele scolii si localitatea. Fiecare participant isi va aduce materialele necesare.

Tema: “Probleme in lumea de azi”. Exemple de subiecte: Copilarie singura, Lipsa educatiei, Foametea, Violenta, Razboaiele, Pericolul drogurilor, Fumatul, Alcoolul, Oameni fara casa, Somajul, Discriminarea, Traficul uman si altele.

Vor fi acordate trei Premii.

2. Concursul de Creatie literara - Interviu

Tema: "Povestirile Bunicii"

Elevii vor trimite lucrarile continand numele participantului si virsta, numele profesorului indrumator, adresele E-mail, numele scolii si localitatea, avand in atasament urmatoarele:

- Interviul (max. doua pagini si jumatate, in romana sau in engleza, scrise in format Arial 12, text in negru) va cuprinde informatii despre familie, realizari personale ale bunicii (profesie, cresterea copiilor, actiuni de binefacere, etc.), momente si evenimente deosebite pe care le-a trait, evenimente istorice/sociale carora le-a fost martora si un sfat pentru cei tineri;

- Caseta de prezentare (in romana si engleza) a persoanei pe care o intervieveaza participantul, in care sa fie specificate:

- Numele persoanei intervievate sau doar initialele

(“Bunica” poate fi o persoana cu  mare experienta de viata, din familie sau dinafara ei)

- Localitatea si data nasterii

- Cateva spicuiri din viata persoanei

- Fotografia actuala a persoanei intervievate si, daca este posibil, una din tinerete

(cu acordul “Bunicii”).

Lucrarile trebuie sa fie trimise pina in 30 martie 2010, la adresa unifero2007@yahoo.com

Vor fi atribuite Premii si Diplome pentru locurile I, II si III pentru urmatoarele grupe de varsta: 11-12; 13 – 15; 16-18 ani.

Se va acorda cate o Mentiune pentru fiecare grupa de varsta. Scolilor ai caror elevi vor primi Premiul I li se vor acorda Diplome de Onoare.©2013 - All rights reserved | Contact us | Newsletter