Certificate de limba

Examene Cambridge

Din anul 2000, din ce in ce mai multi elevi ai colegiului si-au manifestat interesul fata de examenele Cambridge de limba engleza, probabil deoarece simteau nevoia unei recunoasteri oficiale a nivelului lor de cunostinte in acest domeniu. Daca la inceput au fost nevoiti sa sustina aceste dificile probe in centrele universitare in care Consiliul Britanic este reprezentat, cum ar fi Bucuresti, Iasi sau Cluj-Napoca, din 2005 ei au posibiliatea de a da examenul intr-un centru inchis la chiar scoala lor, Colegiul National “Petru Rares”din Suceava.

Examenul de care elevii si parintii ne intreaba cel mai des este cel denumit pe scurt CAE, adica cel de nivel avansat. Este un examen ce consta din 5 probe, una orala, una de intelegere dupa auz, si alte trei probe scrise ce testeaza gramatica, vocabularul, intelegerea textelor scrise si crearea de texte functionale in limba engleza. Cum patru din cele cinci probe se sustin in una si aceeasi zi, este important ca stresul de examen sa fie atenuat de o atmosfera familiara, cea din cadrul liceului. Faptul ca suntem centru de examen presupune ca putem asigura conditii exact ca in celelalte centre din lume unde se sutin examene Cambridge, fie ca ele se numesc Iasi, Bucuresti sau Londra. Testarea se desfasoara intotdeauna sub supravegherea unul reprezentant al Consiliului Britanic, materialele sunt trimise imediat dupa incheierea probelor, prin curier special, in centrul Iasi, de care apartinem noi, de unde merg apoi la Cambridge, in Marea Britanie, pentru a fi evaluate.

Sesiunea din iunie a examenului CAE este cea mai solicitata, anual inscriindu-se aproximativ 80-100 de candidati, din care cam 60-70 sunt elevi ai colegiului nostru. In jur de 95% dintre acestia iau examenul. Certificatele vin la trei luni de la incheierea probelor, dar canditatii pot afla rezultatul la doar doua luni distanta, printr-o parola pe care le-o pune la dispozitie Consiliul britanic.

Colegiul nostru este si centru de pre-testari Cambridge si astfel putem oferi elevilor nostri accesul la o gama mai larga de examene internationale prin care sa li se ateste nivelul de cunostinte. Pre-testarile sunt un fel de simulari ale examenului, corectate tot la Cambridge, dar, spre deosebire de examen, ei primesc evaluarea in doar trei-patru saptamani, avand astfel posibilitatea de a-si organiza pregatirea in functie de raspunsul primit.


STATISTICI 2009

STATISTICI 2010

STATISTICI 2011©2013 - All rights reserved | Contact us | Newsletter