Valentine's Day Blog IX E Blog
Voluntariat XI E Blog
VI A Blog XII E Blog

The Knockers

Trupa de teatru in limba engleza “The Knockers” a Colegiului National “Petru Rares” Suceava s-a infiintat in anul 2001, cand a luat parte pentru prima data la un festival national de teatru in limba engleza sub acest nume.

 

Este de mentionat participarea an de an, editie cu editie, a trupei la festivalurile TeenPlay Arad, T4T Timisoara, IDFest Bacau, precum si participarile mai recente la Festivalul Catharsis Bucuresti si Festivalul Mundi Ludens Turda. Din fiecare festival trupa s-a intors cu numeroase premii si nominalizari, si aceste succese i-au incurajat sa-si conceapa propriul festival national MagicFest. In majoritatea cazurilor, piesele jucate au fost scrise si regizate de membri ai trupei, in colaborare cu coordonatorul lor, prof. Camelia Butnaru.

 

O alta realizare deosebita a trupei este admiterea la Facultatea de Teatru a UNATC “Ion Luca Caragiale” Bucuresti, sectia Arta Actorului, a cinci dintre fostii membri ai trupei: Madalina Anea, Raluca Sanziana Ghervan si Vasile Flutur in anul 2006, Andrei Merchea in anul 2007 si Horia Andrei Butnaru in anul 2008. Tot in anul 2008 a fost admisa la Universitatea de Arte “George Enescu” Iasi, sectia Actorie, una dintre primele membre ale trupei, ale carei piese au fost jucate de catre trupa in numeroase festivaluri: Iorestina Florea.

 

Trebuie mentionat de asemenea si faptul ca trupa “The Knockers”organizeaza si sustine in fiecare an spectacole de mai mica amploare ocazionate de sarbatoarea Sfantului Valentin, Halloween, Craciun, si ca poate cea mai importanta realizare a lor in plan local este organizarea unui mini-festival judetean de teatru in limba engleza, Drama Day, care a avut 5 editii consecutive si care avea loc in luna mai. Si acest mini-festival le-a adus pana acum numeroase premii si nominalizari, dar si satisfactia de a oferi ei insisi premii altor trupe care se remarca.  Magic Fest

Editia a 2-a - 05 -10.04.2010

Inaugurat la inceputul lunii februarie 2009, in vacanta intersemestriala, Festivalul National de Teatru in Limba Engleza MAGIC-FEST are ca scop principal descoperirea si promovarea tinerelor talente artistice, precum si o crestere a interesului tinerilor pentru teatru, literatura si arta. Festivalul a avut prima editie anul trecut, fiind organizat de trupa de teatru in limba engleza a Colegiului National “Petru Rares” Suceava, The Knockers, care anterior a organizat cinci editii successive Drama Day la nivel judetean si are o experienta de aproximativ 8 ani in teatru prin participarea anuala la numeroase festivaluri de acest gen.

Festivalul a durat cinci zile si a adunat trupe din judetele Suceava, Botosani, Bacau si municipiul Bucuresti. Juriul a fost format din actori si regizori de la Teatrul Municipal Turda, studenti ai Facultatii de Teatru Iasi si reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean Suceava si Universitatii “Stefan cel Mare” Suceava. Cea de a doua editie va avea loc in luna aprilie 2010, in timpul vacantei de Paste, si va fi organizata tot de trupa The Knockers, sub coordonarea profesorilor Camelia Elena Butnaru (manager artistic) si Laura Salciuc (manager financiar) de la C. N. “Petru Rares”. Organizatorii lucreaza in departamente speciale, fiecare echipa avand un elev coordonator, si realizeaza totul de la concept pana la spectacolul in sine, ca o adevarata echipa.

Pentru aceasta editie ne dorim si participare internationala- Republica Moldova, - si intentionam sa organizam ateliere de teatru coordonate de studenti ai UNATC “I.L.Caragiale” Bucuresti, precum si un spectacol de teatru al acestor studenti, dintre care cativa sunt absolventi ai C.N.”Petru Rares” Suceava. Spectacolele trupelor participante vor avea loc la sala Dom Polski, iar atelierele de teatru se vor organiza in salile C.N.”Petru Rares”. In cadrul festivalului, tuturor participantilor li se asigura cazarea si masa de catre organizatori, iar cei mai merituosi primesc premii constand in carti, tricouri cu insemnele festivalului si diplome.

Nu in ultimul rand, am dori sa subliniem faptul ca MAGIC-FEST este singurul festival de teatru in limba engleza care are o sectiune pentru trupe de gimnaziu (junior) si ca noi credem ca acest festival este benefic nu numai pentru participanti, dar si pentru comunitatea locala din punct de vedere cultural si educativ.The Pixies

Trupa The Pixies implineste in aceasta toamna “venerabila” varsta de 5 anisori, avand o activitate impresionant de bogata. Au participat la editiile 2-5 ale Drama Day, precum si la prima editie MagicFest 2009, si de fiecare data au luat cele mai ravnite dintre premii. De asemenea, au participat la diverse activitati ocazionate de Halloween, Valentine’s Day, Craciun si 1 Iunie, prezentand piese sau scenete, multe dintre ele creatii proprii.

 

Trupa este coordonata de prof. Camelia Butnaru si intrarea in trupa se face pe baza unei preselectii, care are loc in fiecare toamna pentru identificarea noilor talente din scoala. De asemenea, se mai organizeaza preselectii pentru piesele de la MagicFest. Conditiile de baza pentru a deveni membru al trupei The Pixies sunt : calitatea de elev al C. N. “Petru Rares”, o buna cunoastere a limbii engleze, dragostea pentru teatru, dorinta de a va dedica timpul liber activitatilor trupei si capacitatea de a respecta indicatiile coordonatorului.

 

In rest, e nevoie de multa munca, ambitie si voie buna. Iar acestea sunt atributele unei mari majoritati de “raresei”. Deci, va asteptam la “Petru Rares” sa fiti alaturi de noi si in teatru!

 ©2013 - All rights reserved | Contact us | Newsletter