Pentru noua adresa a paginei de anunturi click aici .

CEREMONIA DE DECERNARE A DIPLOMELOR CAMBRIDGE HALLOWEEN 2010
PREMIERE BRIT TEEN SCROLL 2010
STUDENT PENTRU 1 ZI ATESTAT 2010
PREMIERA ABSOLUTA IN JUDETUL SUCEAVA CONCURS DE POSTERE
[05-09.04.2010] MAGICFEST CHESTER STUDENTS
SHAKESPEARE SCHOOL ESSAY COMPETITON BRIT TEEN
EXPOZITIE CU VANZARE PETRU RARES MUSIC STAR
SPEAK OUT EXPOZITIE DE GRAFICA
PARADA ECO-MODA SPEAK OUT

Carnaval de Halloween

Vineri, 28 octombrie 2011, a avut loc în cantina colegiului carnavalul de Halloween. Protagoniştii au fost elevii claselor a V-a A şi B, care au pregătit o scurtă serbare, dar şi o mulţime de bostani decoraţi conform tradiţiei. Susţinuţi de părinţi şi îndrumaţi de profesorii de limba engleză, copiii au participat la o paradă a costumelor şi la câteva jocuri specifice de Halloween, printre care Bobbing for apples şi The Mummy. Voluntari din clasele a XII-a A, a XI a A, a X-a C şi E, a VIII-a B au condus jocurile şi au jurizat bostanii şi costumele. S-au acordat diplome şi premii, şi nu au lipsit nici dansul sau prăjiturile cu mere sau nuci. Parte a culturii popoarelor anglo-saxone, sărbătoarea de Halloween este atât un prilej de distracţie pentru cei mici, cât şi un element care să-i motiveze să afle lucruri noi despre alte civilizaţii.

 

 


 

 

Premiu acordat de catre Gulen Institute, University of Houston

In luna aprilie 2011, eleva Alina Topors, cl.XI-a E a fost prezenta la Washington pentru a primi premiul special care I s- acordat de catre Gulen Institute, University of Houston, pentru eseul cu care a participat la concursul international de eseuri pentru tinerii liceeni organizat de aceasta institutie.

Link: http://guleninstitute.org/events/youth-platform/208-gulen-institute-youth-platform-2011

  

Decernarea diplomelor CAE/CPE 2011

Pentru sesiunea de examene Cambridge din luna iunie 2011 s-au inscris in Centrul de examene de la CNPR un numar de 107 candidati. Dintre acestia, 57 sunt elevi la colegiul nostru, iar ceilalti provin de la alte licee din judet. Cu totii au sustinut probele de examen pentru a obtine un certificat CAE, nivelul (avansat) C1 pe scala comuna de referinta europeana. Alti 11 candidati din Colegiul National “Petru Rares” au dorit sa obtina un certificat CPE, nivelul (vorbitor nativ) C2, iar pentru aceasta s-au deplasat la Consiliul Britanic Iasi, unde a fost un centru de examen CPE. Aceia dintre ei care au avut success in sesiunea din iunie au participat vineri, 23 septembrie 2011, la ceremonia de decernare a diplomelor ce poarta girul celebrei universitati britanice. Manifestarea a marcat in acelasi timp cea de-a zecea aniversare a Zilei limbilor straine, sarbatorita in acest an la 26 septembrie.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerScroll 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerPETRECEREA DE HALLOWEEN A CELOR DE CLASA A 5-A 2010

Ca în fiecare an, catedra de limba engleză desfăşoară activităţi de Halloween cu toate clasele. Cei care se bucură de o atenţie deosebită sunt elevii de clasa a V-a pentru care se organizează o petrecere specială în cantina colegiului. Anul acesta activitatea s-a desfăşurat pe data de 5 noiembrie 2010 şi s-a derulat cu ajutorul elevilor de liceu, membri ai Clubului de Voluntariat care s-au implicat în decorarea sălii, derularea probelor de concurs, jurizare. Petrecerea a inclus jocuri precum napolitana pe aţa, culesul merelor dintr-un bol cu apă, mumia, parada costumelor de Halloween, prezentarea bostanilor sculptaţi, ascultarea unei poveşti cu stafii, ghicitul în pantofi. Concursurile principale s-au finalizat cu diplome şi premii pentru cel mai original sculptat bostan Vultur Cristina premiul I, Scutaru Vlad premiul II şi Simioniuc Amelia, premiul III pentru cel mai original/  frumos/ interesant costum: Preda Mălina premiul I, Baltariu Anda premiul II,  Hotinceanu Roxana premiul III şi Tărâţă Claudia premiul III.
Prezentarea piesei de teatru a trupei The Pixies, trupa de gimnaziu în limba engleză a colegiului a fost unul din cele mai savurate momente ale evenimentului. Atmosfera a fost una de bucurie, entuziasm, şi bună dispoziţie care s-a finalizat cu muzica şi dans.
Felicitări tuturor!

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerCEREMONIA DE DECERNARE A DIPLOMELOR CAMBRIDGE

Vineri 24 septembrie 2010, in aula colegiului a avut loc ceremonia de decernare a diplomelor CAE si CPE, nivel C1/C2 pentru toti candidatii care au sustinut examele de limba engleza in luna iunie la colegiul nostru si respectiv la Iasi. Doamna Nicoleta Irimia, reprezentanta Consiliului Britanic a inmanat peste 80 de diplome celor care au reusit sa promoveze aceste dificile examenele. Ceremonia s-a desfasurat in prezenta directiunii scolii, a profesorilor,  parintilor si a presei locale.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerCambridge Awards 2009SCROLL 2010

In primele 2 saptamani din luna iulie 2010 peste 100 de elevi ai colegiului au beneficiat de o tabara de limba engleza cu traineri de la trei universitati din Scotia. Acestia au ajuns la Suceava prin organizatia SCROLL (Scottish Romanian Language Link) cu care scoala noastra colaboreaza de mai multi ani. Toti cei implicati in acest proiect, atat trainerii scotieni, cat si copiii romani au petrecut doua saptamani antrenante, pline de jocuri si voie buna, asa dupa cum se poate vedea si din imagini. Ca o nouatate, anul acesta, doi absolventi ai liceului, Alex si Radu, au venit sa ajute studentii scotieni in calitate de trainer assistant si munca lor a fost apreciata de toata lumea. Lansam de pe acum o invitatie pentru voluntarii care doresc sa ne ajute vara viitoare in organizarea taberei SCROLL.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerPREMIERE BRIT TEEN

Sambata 29 mai 2010, elevii care timp de 10 saptamani au participat la cursurile clubului BRIT TEEN organizate de British Council in colaborare cu Colegiul National “Petru Rares”, au primit diplomele intr-un cadru festiv. Ceremonia de decernare a premiilor a fost precedata de un scurt program artistic sustinut de membrii trupei de teatru THE PIXIES si de elevii claselor a V-a A si a V-a B.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerEXAMEN DE ATESTAT 2010

Miercuri, 26 mai 2010, elevii de la clasele a 12-a bilingve au sustinut examenul de atestat la limba engleza. Toate lucrarile au fost bine documentate si prezentate, astfel incat comisia formata din dna inspectoare Agache, dna directoare Dungeanu, dna prof. Salciuc, dnul prof. Salagean si dna prof. Postolache au avut placerea de a acorda numai note foarte mari si felicitari tuturor candidatilor.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerSTUDENT PENTRU 1 ZI

Duminica, 23 mai 2010, echipa de limba engleza a CNPR care a participat la faza a doua a concursului Student Pentru 1 Zi, organizat de USV a castigat locul I, cu proiectul « Should I Stay or Should I Go? ». Echipa a fost formata din elevele: Lorena Croitoru, Alexandra Ciufudean (11 E) si Georgiana Onciu (11A) si a fost coordonata de doamnele profesoare Ana Fomin si Dana Postolache.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerCHESTER STUDENTS

La inceputul lunii mai un grup de studenti de la sectia de teatru a Universtitatii Chester, UK, au venit la CNPR pentru o sesiune de workshopuri de 2 zile. Au lucrat cu peste 100 din elevii nostri, reusind sa creeze o atmosfera cu totul deosebita. Intreaga activitate a fost coordonata de dna profesoara Camelia Butnaru si o consideram una dintre cele mai reusite activitati ale catedrei de limba engleza din acest an.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerMAGIC FEST

In vacanta de primavara, sub indrumarea si coordonarea doamnelor profesoare Camelia Butnaru si Laura Salciuc a avut loc a doua editie a festivalului international de teatru in limba engleza Magic Fest. Manifestarea a fost una complexa si s-a bucurat de participarea mai multor trupe din tara si de peste hotare, intr-o atmosfera de sarbatoare. Juriul compus din oameni de teatru si prezidat de actorul Adrian Paduraru a avut dificila sarcina de a alege cele mai bune reprezentari ale elevilor mari si mici.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerSHAKESPEARE SCHOOL ESSAY COMPETITON

Regulament oficial

Sectiunea 11-14 ani

Sectiunea 15-19 aniSPEAK OUT

Sambata, 20 martie 2010, a avut loc faza judeteana a concursului SPEAK OUT, la Scoala Nr.9. CNPR a fost reprezentat de elevele Carla Betianu si Maria Postolache, ambele din clasa a 6a A. Pentru performanta lor juriul le-a acordat premiul I, Maria Postolache si respectiv premiul pentru cea mai buna engleza, Carla Betianu.

 EXPOZITIE CU VANZARE

In vederea strangerii de fonduri pentru festivalul international de teatru in limba engleza organizat de colegiul nostru in perioada 5-10 aprilie 2010, grupul de voluntariat a amenajat o expozitie cu vanzare in holul Prefecturii Suceava. Lucrarile de grafica si pictura sunt creatii ale elevilor nostri si au fost donate in acest scop. Dorim sa prezentam multumirile noastre Galeriei de Arta Migal pentru sponsorizarea oferita. Expozitia va ramane deschisa pana la sfarsitul lunii martie.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerPARADA ECO-MODA

In incercarea de a strange fonduri pentru Festivalul International de teatru in limba engleza MagicFest, vineri, 12 martie 2010, s-a desfasurat la Colegiul National “Petru Rares” o ingenioasa si interesanta parada de moda ecologica ce s-a bucurat de un real succes atat in randul elevilor cat si al parintilor. Activitatea s-a numit Eco Fashion Show si a fost organizata de catedra de limba engleza cu participarea elevilor de la clasele bilingve de liceu si de la clasele intensive de gimnaziu. Creativitatea si bunul gust al modelelor confectionate in exclusivitate din material reciclabile: saci de gunoi, ambalaje de flori, carti de joc, ziare si multe altele au intrecut orice asteptari. Tinerele modele au prezentat cu mult aplomb creatiile lor in fata juriului si a unui numeros public format din colegi, parinti si profesori. Juriul a avut o misiune foarte dificila in alegerea castigatorilor, caci fiecare creatie in parte ar fi meritat un premiu. Felicitari atat castigatorilor cat si tuturor participantilor.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerBRIT TEEN

Colegiul National "Petru Rares" in colaborare cu British Council Romania anunta deschiderea Clubului Brit Teen, incepand cu data de 6 martie 2010, ora 10. Cursurile Clubului se adreseaza elevilor de clasa a IV-a care doresc sa isi imbogateasca cunostintele de limba engleza si se va desfasura saptamanal pana la sfarsitul anului scolar.

Informatii suplimentare la tel: 0230- 520822.CONCURS DE POSTERE

Catedra de limba engleza anunta castigatorii concursului de postere la clasele 9-11:

Premiul I revine Oanei Netea de la clasa a 10-a A

Premiul II revine Oliviei Dragoman de la clasa a 9-a A

Premiul III revine elevei Andreea Goreac de la clasa a 10-a A

Felicitari! Castigatoarele vor beneficia de un curs de instruire gratuit in utilizarea programelor de prelucrare imagine sustinut de elevii claselor a 12-a.PREMIERA ABSOLUTA IN JUDETUL SUCEAVA


Ca o premiera absoluta in judetul nostru, catedra de engleza a Colegiului National “Petru Rares” anunta inaugurarea platformei Moodle a colegiului nostru. Platforma Moodle este o platforma de invatare pe internet pusa la dispozitie gratuit tuturor institutiilor de invatamant care doresc sa o implementeze. Pe aceasta platforma profesorii isi posteaza materialul de predare sub orice forma: word, imagine, videoclip, etc, de asemeni posteaza temele elevilor iar acestia la randul lor isi vor posta aici temele facute  acasa, in orice format electronic.

CE ESTE MOODLE ?
Platforma moodle este relativ noua, 2005, si popularitatea ei in randul profesorilor din intreaga lume a crescut an de an datorita facilitatilor extraordinare pe care le ofera, ducand intr-adevar invatamantul intr-o noua etapa de dezvoltare si in acelasi timp oferind elevilor deprinderile necesare oricarui om pe piata muncii in secolul XXI.

http://en.wikipedia.org/wiki/Moodle
Cititi mai mult despre Moodle aici.

MOODLE LA CNPR 
Incepem lucrul pe Moodle in mod experimental cu elevii clasei a IX-a E, timp de o luna. Intentionam ca dupa vacanta de Paste sa organizam o prezentarea a rezultatelor obtinute in urma acestui experiment si sa extindem folosirea platformei si la toate obiectele de studiu, la toate clasele. Speram ca in urma prezentarii vor dori si alte scoli sa isi creeze platforma moodle si sa o foloseasca.

DE CE MOODLE ?
Pentru ca dorim sa oferim elevilor nostri lectii de calitate, intr-un spatiu adecvat pentru viitori profesionisti ai secolului XXI.
Pentru ca dorim sa iesim din rutina si oferim elevilor nostri lectii atractive, motivante, incitante.
Pentru ca se foloseste peste tot in lume si ni se pare normal ca oferta educationala pe care o facem  sa fie moderna si de buna calitate.
Pentru ca nu ne este indiferent daca elevilor le place ceea ce fac la scoala sau nu. Consideram ca trebuie sa facem activitatile propuse pentru elevi cat mai variate, cat mai atractive si mai incitante, cat mai putin stresante.
Pentru ca Moodle ne ofera posibiltatea sa folosim atat tehnologia mai veche Web 1.0 cat si cea mai noua Web 2.0, si chiar Web 3.0. Multi din elevii nostri deja cunosc aceste tehnologii, le folosesc in proiectele lor personale si ni se pare normal sa aducem si activitatea scolara la aceleasi standarde.
Pentru ca noi profesorii dorim sa ne perfectionam in permanenta si acceptam orice provocare profesionala pe care o consideram in folosul elevilor nostri.
Si nu in ultimul rand pentru ca avem elevi talentati si inimosi, dornici sa ne ajute pe noi si pe colegii lor in acest demers. Fara ajutorul acestor elevi nu vom putea sa facem ce ne-am propus.PETRU RARES MUSIC STAR

Tot vineri 12 februarie 2010 elevii care au trecut de preselectia concursului de muzica "Music Star Petru Rares" au cantat in finala concursului care a avut loc in discoteca VOX si au castigat premii substantiale.EXPOZITIE DE GRAFICA

Elevii de la clasele bilingve au multe alte talente. Vineri, 12 februarie 2010, Andreia si Radu au deschis o expozitie de grafica la Biblioteca Judeteana Suceava, expozitie care s-a bucurat de un mare succes, si de cronici excelente.WAY TO GO DEIA & RADU!SPEAK OUT

Nu in ultimul rand, elevii de gimnaziu au participat vineri seara la faza pe scoala a concursului de monologuri "Speak Out", impresionand juriul prin calitatea interpretarii si prin originalitatea costumelor.©2013 - All rights reserved | Contact us | Newsletter